WordPress 3.8 är här

En ny version av WordPress har kommit ut med versionnummer 3.8 och namnet Parker till Charlie Parkers ära. Det är grundaren av WordPress, Matt Mullenweg, som har lett arbetet med den nya versionen.

De största nyheterna är ett nytt moderniserat utseende i adminpanelen och ett nytt förinstallerat tema, Twenty Fourteen.

Nytt typsnitt är Open Sans som anses vara optimerad för både stationär och mobil visning. Nytt är även vektorbaserade ikoner som ska anpassar sig till olika skärmstorlekar.

Den nya designen med svart bakgrund på menyn till vänster är både snygg och underlättar läsbarheten. Det är en smaksak förstårs men jag håller med wordpressgänget om det. Gillar man inte det utseendet finns det möjlighet att välja på åtta olika färsgschema. Själv föredrar jag den som är standard.

Sidorna för att hantera tema och widgets i adminpanelen har förändrats en hel del. Man får bättre översikt över de teman man har och kan lättare få information om de olika teman som är installerade.

Det är enklare att lägga till widgets med ett klick. Tidigare fick man dra och dra vilket kunde bli komplicerat om man hade många widgets och widget areas. Nu är det enklare att lägga till en widget med ett klick.

Det ny förvalda temat Twenty Fourteen presenteras som ett magazintema. ”Förvandla din blogg till ett magazin”. man kan använda ett rutnät eller slider för att presentera sitt utvalda innehåll på förstasidan. Det finns tre widgetfält för att lääga till valfria widgets.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.