Jag har bestämt mig för att inte använda Drupal som publiceringssystem för mina egna sajter utan i stället satsa på WordPress. Det är visserligen ett bloggverktyg men har utvecklats långt bortom detta och kan numera betraktas som ett fullvärdigt publiceringssystem. Jag tyckte Drupal var för komplicerat, hade för hög inlärningströskel och krävde för mycket utvecklingsarbete. Det blev nästan så det verkade enklare att börja utveckla själv med en databasdesign och egna php-script i stället för att modifiera Drupal. WordPress kan man faktiskt börja använda direkt efter installation och det har många utökningsmöjligheter för den som behöver ett mer avancerat system.
Jag har valt temat (utseende) Suffusion för den här bloggen och även för Kost & Diet samt bloggen på webtiger.se. Det är ett ganska väl utvecklat tema med många sidebars och andra inställningsmöjligheter som även har svensk översättning. I enlighet med tillverkarens rekomendationer har jag skapat en child där jag lagt den svenska översättningen och sedan kan lägga till mina egna css-taggar som jag tror jag kommer att behöva.
På webtiger.se har jag testat att installera en multisite eller network. Detta ger möjlighet att med en enda wordpressinstallation driva ett godtyckligt antal siter som är hostade på samma ställe. Man behöver då inte köra uppdateringar av nya versioner mer än på ett ställe.
När man använder wordpress som publiceringssystem för att skapa en traditionell sajt eller webbplats skapar man vanligtvis sidor (page) i stället för inlägg (post). Sidorna kan ordnas i hierarkier och menyer men man kan inte använda kategorier eller etiketter som man gör med blogginlägg.