Googles förarlösa bil blev stoppad av polisen

Googles förarlösa bil
Googles förarlösa bil blir stoppad av polien

Googles förarlösa bil blev stoppad av polisen för att den körde för sakta. Det hände den 12 november i den lilla staden Mountain View i Kalifornien, inte långt från Googles högkvarter. Andra bilar bildade kö bakom Googles bil.

Bilen körde i 40 km/timme i en zon där hastighetsbegränsningen var 56 km/timme.

Polisen säger att de stoppade bilen för att få information om hur operatören anpassade hastigheten till olika trafiksituationer och för att informera om 22400 Minimum Speed Law, en kalifornisk lag om minsta tillåtna hastighet. Polismyndigheten i Mountain View säger i samma uttalande att de regelbundet har möten med Google för att försäkra sig om att Googles förarlösa bil framförs på ett säkert sätt.

Google säger på Google+ att de har begransat hastigheten till 40 km/timme av säkerhetsskäl och att det inte är så ofta människor blir stoppade för att de kör för sakta. Efter att ha framförts i 1,9 millioner kilometer har bilen inte en enda gång fått några böter, enligt Google. Det motsvarar 90 års mänsklig erfarenhet av bilkörning.

Inga böter delades ut vid det här tillfället. En intressant fråga är vem som hade fått böta om polisen hade ansett att den förarlösa bilen begott något lagbrott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.