Kvitter snart sökbart

Google och Twitter har kommit överens om ett samarbete där kvittret från Twitter ska visas i Googles sökresultat. Google får direkt tillgång till Twitters dataström av användarnas tweets.

Tidigare har sökföretaget endast haft möjlighet att indexera tweets genom att hämta information från Twitters webbplats. Nu blir den automatiskt tillgänglig omedelbart efter att Twitters användare har skickat sitt meddelande.

Twitter Inc ser det som en möjlighet att fler ska se deras tweets och därigenom kunna öka annonsintäkterna. De hoppas också få fler att börja använda deras tjänst.

För Google är det en stor fördel att man nu får tillgång till alla Twitters användare, deras kopplingar till varandra, preferenser och intressen, demografiska data, mm. Information som Google har visat att de är bra på att kapitalisera.

Samarbetet mellan de två it-giganterna Google och Twitter kan också bli en stark strategi i konkurrensen med andra företag som Facebook och Apple. Man kan t ex tänka sig en bättre integration mellan Googles mobila operativsystem Android och Twitter. Android blir då starkare jämfört med iOS och Twitter kan vinna i populäritet mot sin konkurrent Facebook.

Teknikerna på Google och Twitter har redan börjat arbeta på förändringen som ska komma under första halvåret i år.

Källor:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.