Ny version 1.2 av Easy WP Meta Description

En ny version av mitt första WordPresstillägg (plugin) har lanserats, Easy WP Meta Description 1.2.0. Den kan laddas ner från wordpress.org. Nya funktioner är att man kan definiera en metabeskrivning för startsidan (front page) och ett avinstallationsscript.

Tidigare användes tagline som meta beskrivning för startsidan vilket fungerar bra för många men inte alla. Nu kan man ange en egen beskrivning under Inställningar > Allmänt > Metabeskrivning för startsidan. Detta gäller om man väljer att visa de senaste inläggen på startsidan. När man väljer att använda statiska sidor som startsida och inläggssida så används de individuella metabeskrivningarna som hör till respektive sida.

Avinstallationsscriptet gör så att att alla förändringar av databasen som tillägget har orsakat raderas när man klickar Radera efter att först ha avaktiverat tillägget. Det innebär att alla beskrivningar till inlägg och sidor försvinner. Vill man sluta använda tillägget men ändå inte radera alla beskrivningar så får man nöja sig med avaktivera tillägget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.