Problem med skrivare till datorn

Nu har jag jobbat säkert en vecka med att få min skrivare att fungera. Det är en HP Photosmart c7280 all-in-one med scanner, fax, fotoskrivare, nätverksansluning, mm. Efter att ha installerat om Windows Vista på min dator gick det inte att installera skrivaren. Alla förslag till lösningar som fanns på HPs supportsida misslyckades.

Jag hade en gammal dator med XP och Linux installerat så jag tänkte att det skulle fungera att installera skrivaren i XP men något var fel med boot-processen så den gick bara att starta med Linux. När jag försökte fixa det ställde jag till det så att den datorn inte går att starta alls med något OS.

Jag kom på idén att köra en virtuell maskin i min vanliga dator, installera XP och skrivaren i den. Jag provade Virtuell Box från Oracle som bl a används i drupal-projektet som utvecklingsmiljö. Det fungerade och igår kunde jag använda skrivaren både för att skriva ut foto och skanna in dokument. Jippi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.