Tips på 7 tillägg i WordPress du måste ha 2015

WordPress är världens mest använda publiceringssystem. Det går att använda direkt efter installationen men man brukar utöka funktionaliteten genom att installera tillägg (plugin).

Det finns ett stort antal gratis tillägg i katalogen på wordpress.org. När man väljer ett tillägg är det viktigt att se till att det underhålls. Kolla in vilken version av WordPress det har stöd för.

Här 7 tillägg som jag rekomenderar:

Akismet
Ett effektivt sätt att stoppa skräpkommentarer (spam). Det är gratis för icke-kommersiella webbplatser men de tar en smärre avgift för kommersiella.

WP Super Cache
Gör att webbplatsens sidor laddar ner snabbare vilket är viktigt både för användarupplevelsen och sökmotoroptimering. Det gör så att en statisk html-fil levereras till klienten i stället för att servern måste skapa innehållet dynamiskt varje gång en sida begärs.

WordPress SEO by Yoast
Det mest använda tillägget för sökmotoroptimering. Man får stöd för optimering av varje sida eller inlägg för ett visst nyckelbegrepp. Tillägget hanterar också the Open Graph protocol som styr hur länkar presenteras i sociala media.

Wordfence Security
Ett populärt tillägg som hanterar säkerheten. När man driver en webbplats med wordpress utsätts man för ständiga attacker av onda hackare som bara vill förstöra eller lägga in oönskad kod. Tillägget varnar också om du har installerat dåliga och osäkra tillägg som skapar säkerhetsluckor.

Jetpack by WordPress.com
Innehåller en lång rad funktioner som tidigare bara fanns för användare på wordpress.com. Man måste ha ett konto på wordpress.com för att få tillgång till tjänsterna.

Contact Form 7
Jetpack innehåller visserligen en möjlighet att skapa kontaktformulär men jag tycker Contact Form 7 är bättre. Den är mer flexibel, har fler möjligheter att anpassa som man vill och kan byggas ut i koden om man så önskar. Contact Form 7 har även möjlighet att lägga till reCaptcha som stoppar mycket spam.

WordPress ReCaptcha Integration
Ett bra sätt att stoppa spamrobotar. Det lägger till följende bild där användaren bara behöver klicka en gång för att bevisa sin mänsklighet.
reCaptcha

Tycker du jag har glömt något eller har jag fel? Skriv i kommentarerna vilka som är dina favorittillägg 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.