Tjäna pengar på affiliateprogram

Tradedoubler

Tradedoubler är så vitt jag vet det äldsta affiliateprogrammet på den svenska marknaden. Det startade redan 1999 när Internet ännu var ungt.

Som bloggare eller webbmaster kan man lägga upp grafik eller textlänkar. För det mesta får man betalt först då det verkligen sker ett köp hos det företag man skickar besökaren till. Detta i motsats till t ex Google AdSense där man får betalt varje gång någon klickar på en länk.

Publicisten erhåller en procentuell provision som kan variera ganska mycket. Ibland kan man också få ersättning för ett s k lead, t ex att någon registrerar ett medlemskap eller liknande.

Enligt min erfarenhet fungerar den här typen av program bäst om man kan länka till en speciell produkt som man vet något om. Säg t ex att du har en blogg om matlagning. Du kan då lägga en produktlänk direkt till bokhandelns sida om den bok du vill rekomendera. Ett exempel på detta ser vi nedan där jag länkat till en bok om hur man blir millionär på affiliatemarknadsföring på Bokus.

Tjäna pengar på affiliateprogram
Tjäna pengar på affiliateprogram

Instruktioner hur man gör finns hos Tradedoubler. Det är ganska enkelt. Man tar en url till Bokus via Tradedoubler (http://clk.tradedoubler.com/click?p=362&a=1951134&g=17415644) som man får från funktionen Skapa textlänk. Sen lägger man till &url=http://www.bokus.com/bok/9780470100349/affiliate-millions/ vilket är Bokus url till boken och vips har man en produktlänk.

url = webbadress

Gå nu till Bokus och köp boken så jag får lite provision 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.