Tema

Välja tema

Installation och grundläggande inställningar är utfört, du har loggat in och provat att det fungerar, t ex skrivit ett inlägg och en sida. Nu kanske du vill ha ett annat utseende på din blogg.

Det är bloggets tema (theme) som styr utseendet. Det följer med några standardteman när man installerar. F n är det Twenty Twelve, Twenty Thirteen och Twenty Fourteen. Det kommer alltså en varje år. Det är vanligtvis ganska enkla men bra teman.

Teman hanteras i adminpanelen: Utseende > Teman. Där kan man byta tema till något annat man har installerat eller installera ett nytt tema.

Vill man ha ett annat utseende än det som något av dessa erbjuder så får man installera ett nytt tema. Teman som är gratis hittar man i Theme Directory på wordpress.org. Det finns också möjlighet att köpa ett s k Premium Theme, alltså ett lite finare, snyggare och bättre tema på Theme Forest.

När man har hittat ett tema som man gillar och vill installera finns det två sätt.

  1. I adminpanelen under teman, klicka på ’Lägg till nytt’ och hitta ett tema du gillar. Klicka på Installera
  2. Ladda ner temat till din dator. Packa upp den komprimerade filen och flytta temats mapp med samtliga filer till webbhotellet. de ska ligga under wp-content/themes

Temat ska ska sedan aktiveras i Utseende > Teman

I fall man har ett tema som gillar utseendet på men tycker det är något som fattas kan skapa ett barntema (Child Theme) och göra anpassningar där. Mer om det senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Personlig blogg